Laden...
Naar Facebook

Winkelen

“Shop till you drop!”

 

Maak je bezoek aan Amsterdam compleet en ontdek het uitgebreide winkelaanbod. Van vintage tot aan excusieve merken, alles is te koop. Hieronder volgen een aantal winkelgebieden die je niet mag missen!

 

De 9 straatjes (0,2 km)

De Negen Straatjes zijn een aantal zijstraatjes van de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel in Amsterdam-Centrum, die zich sinds de jaren negentig zo presenteren. Samen vormen ze binnen het westelijk deel van de grachtengordel een buurt met veel kleine, aparte winkeltjes en restaurants.

 

Kalverstraat (0,4 km)

De Kalverstraat is een winkelstraat met ongeveer 150 winkels. Het is een voetgangersgebied. Aan de Kalverstraat bevinden zich vele (rijks)monumenten, waaronder het voormalige Burgerweeshuis (nu het Amsterdam Museum), de H.H. Petrus en Pauluskerk (De Papegaai) en de Weeshuispoort.

 

Magna Plaza Shopping Centre (0,8 km)

Dit voormalig hoofdpostkantoor is in de jaren negetig getransformeerd in een luxe winkelcentrum. Het monumentale gebouw ligt aan de Nieuwezijds Voorburgwal, een drukke verkeersstraat net achter de Dam in het hartje van Amsterdam.

 

Utrechtsestraat (0,9 km)

De Utrechtsestraat is een gezellige winkelstraat in Amsterdam, met bijzondere winkels en boetieks en prachtig uitzicht over de grachten. 

 

P.C. Hooftstraat (1,3 km)

De duurste winkelstraat van Nederland. Gevestigd in de wijk Oud-Zuid. Tientallen wereldmerken, zoals Louis Vuitton, Cartier, Chanel en Gucci, hebben er een winkel. Regelmatig worden er bekende Nederlanders gespot. Dure auto’s staan er altijd wel geparkeerd.

 

 

×