Laden...
Naar Facebook

Musea

“Kunst en cultuur binnen handbereik”

 

Amsterdam staat bekend om haar brede aanbod kunst en cultuur. Vanuit het hotel staat u binnen maximaal 15 minuten loop afstand in het culturele hart van de stad. Tijdens u verblijf kunt u dus optimaal van alles wat Amsterdam te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. De volgende musea zijn absoluut een bezoekje waard tijdens uw verblijf in Amsterdam.

 

Rijksmuseum (1,0 km)

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum zijn deuren geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.

 

Vincent van Gogh Museum (1,4 km)

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. 

 

Stedelijk Museum (1,6 km)

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut, gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. In het vernieuwde museumgebouw is nu meer ruimte dan ooit voor de beroemde collectie, cutting edge tentoonstellingen en verdiepende activiteiten.

 

Hermitage (1,1 km)

Museum de Hermitage is de dependance van de Hermitage gevestigd in Sint Petersburg (Rusland). Sinds Juni 2009 is dit museum geopend in een voormalig tehuis voor ouderen op de pratige locatie aan de Amstel. Er worden hier indrukkwekkende en wisselende kunsttentoonstellingen gehouden.

 

Rembrandthuis (1,0 km)

In het hartje van de oude Jodenbuurt staat om de hoek van het Waterlooplein een statig huis waarin vele grote meesterwerken het levenslicht zagen. Achter de rode luikjes en de groene deur bevinden zich de vertrekken waar Rembrandt van Rijn, Nederlands grootste 17e-eeuwse schilder, bijna 20 jaar heeft gewoond en gewerkt.

 

Anne Frankhuis (1,2 km)

Bekijk de plek waar Anne Frank verborgen zat. Ondergedoken in bezet Nederland schreef zij haar wereldberoemde dagboek. 

 

Scheepsvaartmuseum (2,2 km)

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Interactieve tentoonstellingen laten je 500 jaar maritieme geschiedenis ontdekken. 

 

Scheepvaartmuseum - VOC schip

×