Laden...
Naar Facebook

Bezienswaardigheden

Grachtengordel (0,0 km)

De grachtengordel is het onderdeel van de Amsterdamse binnenstad dat langs de vier hoofdgrachten: Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht ligt. Sinds 2010 staat de grachtengordel op de UNESCO werelderfgoedlijst. 

 

Bloemenmarkt (0,0 km)

Deze drijvende bloemen markt is sinds 1862 uitgegroeid tot de bekenste bloemen markt van Nederland. Langs de singel kunt u dan ook naar hartelust verschillende soorten bloemen, planten en bloembollen kopen.

 

Dam (0.8 km)

Dit plein is gevestigd in het historische centrum van de stad. Op de Dam worden jaarlijks verschillende evenementen gehouden van nationale betekenis. Op de Dam bevinden zich het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument. 

 

Nieuwmarkt en Chinatown (1,2 km)

Rondom het plein liggen monumentale panden, veel horecagelegenheden en centraal staat de monumentale Waag. Er is een dagelijkse markt, op zaterdag een biologische markt, en in de zomermaanden op zondag een antiek-, curiosa- en boekenmarkt. In het voorjaar zijn er "aprilfeesten" met een buurtontbijt en een nostalgische kermis met zweefmolen, spiegeltent en kindertheater. De Nieuwmarkt grenst aan de Wallen en aan Chinatown.

 

De Singelkerk (0.1 km)

De Singelkerk is een doopsgezinde kerk. De kerk is een prachtig voorbeeld van een zogenaamde schuilkerk: een kerk die vanaf de straat niet als zodanig herkenbaar is.

 

Het Vondelpark ( 1,1 km)

Het Vondelpark is het meest populaire park van Amsterdam. Het park is aangelegd door tuinarchitect L.D. Zocher (1865). Er is een rosarium met 70 soorten rozen.

Verschillende faciliteiten in het park zijn; 
Blauwe Theehuis, Friday Night Skate, City Hostel Vondelpark, Café Vertigo, Groot Melkhuis, Vondeltuin terras, Openluchttheater en Centrum de Roos. Ook zijn er diverse speeltuintjes en een kinderspeelvijver. 

 

Vondelpark Blauwe Theehuis

 

De Oude Kerk (1,2 km)

De Oude Kerk staat bekend als de oudste kerk van Amsterdam. De geschiedenis van deze kerk gaat terug tot ca. 1250. In de Oude Kerk worden regelmatig tentoonstellingen en concerten georganiseerd.

http://www.oudekerk.nl

 

De Begijnhof (0,3km)

Dit hofje werd gesticht in de 14 eeuw en is omsloten door de Kalverstraat, Spui en de Nieuwezijds Voorburgwal. In de 17e en 18e eeuw werden gevels van huizen vervangen, maar achttien huizen hebben nog een gotisch houtskelet. Er is nog één houten gevel te zien, de Begijnhofkapel waarin schilderijen hangen over het mirakel van Amsterdam en de Engelse kerk.

  

Het Spiegelkwartier (0,8 km)

In deze historische wijk tegenover het Rijksmuseum bevindt zich de grootste concentratie kunsthandels en antiquairs van Nederland. Meer dan 70 winkels verkopen antiek uit de hele wereld en hedendaagse kunst. Voor iedere portemonnee is er wel iets te koop.

Ben je een verzamelaar van antiek of moderne kunst, dan is een bezoek aan het Spiegelkwartier absoluut de moeite waard. Bij het oversteken van de brug tegenover het Rijksmuseum kom je midden in het hart van de nationale kunst- en antikehandel terecht. In deze buurt tref je ook typische oude Hollandse huizen aan. Verder kun je hier genieten van een vriendelijke en ontspannen sfeer. Je zult verbaasd zijn over de grote keuze aan kunst en antiek die je hier zult vinden.

 

Brouwerij 't IJ (3,5 km)

Brouwerij 't IJ is een kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij in voormalig badhuis Funen, naast Molen De Gooyer. Al het bier van de Brouwerij 't IJ is biologisch en wordt aan de Funenkade 7 gebrouwen, in totaal zo'n 250.000 liter. De brouwerij heeft ook een proeflokaal dat alleen IJ-bier schenkt. Rondleidingen zijn mogelijk.

De Brouwerij heeft een groot zonnig terras met een aanlegsteiger voor boten. Het proeflokaal is elke dag geopend van 15.00-20.00 uur.

http://www.brouwerijhetij.nl/

 

Koninklijk Paleis op de Dam (0,8 km)

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is één van de drie paleizen die gebruikt worden door de koninklijke familie. Bezoekers kunnen kennismaken met de rijke geschiedenis van het gebouw. Het gebruik, anderhalve eeuw als Stadhuis van Amsterdam, vijf jaar als Koninklijk en Keizerlijk Paleis, en bijna twee eeuwen als ontvangstpaleis van de Oranjes heeft zijn sporen nagelaten. Een jaarlijkse wisselende zomertentoonstelling illustreert de rijke geschiedenis van het gebouw onder andere als monument uit de Gouden Eeuw.

 

De Waag (1,2 km)

Het gebouw vindt zijn oorsprong in 1488 als de Sint Anthoniuspoort, een van de drie stadspoorten van Amsterdam. Na uitbreiding van Amsterdam in 1617 werd de muur omgebouwd tot Waaggebouw, waar alle goederen uit de haven gewogen worden.

 

Keukenhof (40 km)

Bezoek de Keukenhof voor levende geuren en lentekleuren, verse tulpen, amaryllissen, krokussen en nog veel meer in 's werelds grootste bloemenpark, in Lisse. Ieder jaar van maart tot mei tovert de Keukenhof om tot een kleurrijke bloemenzee.

 

V.O.C. Schip Amsterdam (1,5km)

De originele 'Amsterdam' zeilde in 1749 de Noordzee op, onderweg naar het Verre Oosten. In een vliegende storm brak het roer af en strandde het schip op de Engelse zuidkust. Op deze replica kom je te weten hoe het leven en werken was op een schip uit die tijd. 

 

De Magere Brug (0,7km)

Deze houten ophaalbrug was vroeger zo smal dat het voor de voetgangers moeilijk was om elkaar te passeren. Door de toenemende drukte rondom de Amstel is de Magere Brug in 1871 vervangen door een brug met meerdere doorvaarten.

's Avonds is de Magere Brug een populaire plek voor geliefden en fotografen. De brug is dan prachtig verlicht en een bezoek meer dan waard.

 

De Magere Brug Amsterdam by night

 

 

 

 

 

×